Organiseer een sportdag

Sportdag organiseren Den Haag

Een sportdag

Een sportdag is een hele leuke manier om elkaar goed te leren kennen en lekker bezig te zijn! Je kunt een sportdag organiseren voor een grote organisatie, een bedrijf, een school, een vereniging of een gezellige familie, als je maar een leuke groep mensen bij elkaar hebt! Maar een sportdag organiseren is nog niet zo gemakkelijk. VerhuurBrigade gaat je erbij helpen en legt in een paar stappen uit hoe je een super sportdag organiseert!

Waar moet je beginnen?

Stap 1: Doelgroep
Voordat je een evenement of sportdag organiseert is het belangrijk om te weten voor wie je de dag organiseert. Zijn het basisschool leerlingen, tieners, volwassenen, hebben ze een sportieve achtergrond of juist niet? Je doelgroep bepaalt hoe de dag er uit komt te zien. Als je groep uit heel veel verschillende personen bestaat waarbij de ene helft erg sportief is maar de andere helft helemaal niet, houdt hier dan rekening mee bij het uitzoeken van je sportieve onderdelen.

Stap 2: Hoeveel deelnemers zijn er?
Als je weet voor wie je het evenement of de sportdag organiseert, dan weet je als het goed is ook hoeveel deelnemers er zijn. Het deelnemersaantal is erg bepalend voor de keuze van je locatie en de keuze van je sportieve onderdelen. Als je weet wie er mee doen, kun je ook alvast nadenken over een teamindeling. Strijden de teams tegen elkaar? Dan is het leuk om na te denken over een passende prijs of beloning.

Stap 3: Locatie
Heb je een grote locatie nodig of kan het ook op een wat kleinere locatie? Dat weet je pas als je weet hoeveel deelnemers er zijn. Je kunt ook nadenken over een indoor of outdoor locatie. Het weer in Nederland is onvoorspelbaar, houdt daar ook rekening mee als je een locatie uitkiest. Je kunt kiezen voor een eigen locatie en daarmee de kosten laag houden, soms is een locatie huren ook een optie. Mocht je gebruik willen maken van (een gedeelte) van de openbare ruimte, check dan even of je een vergunning nodig hebt. Mogelijke locaties zijn: lokale sportvelden, gymzaal van een school, een park of grasveld in de buurt, een buurthuis, de camping etc.

Stap 4: Bepalen van de Sportieve onderdelen en uitdagingen
Je weet nu wie er mee doen, hoeveel personen er zullen zijn (en hoeveel teams) en waar het evenement zal plaatsvinden. Nu begint het leukste gedeelte! Je mag bepalen welke sportieve onderdelen en uitdagingen je wilt inzetten. En met die sportieve onderdelen kan de VerhuurBrigade je heel goed helpen. Hieronder geven we een aantal suggesties, maar je kunt natuurlijk ook op de producten pagina’s rondkijken voor leuke onderdelen.

Zeskamp pakket huren

Organiseer een zeskamp

Een zeskamp is een sportieve wedstrijd waarbij er tussen twee of meerdere teams gestreden wordt om de overwinning. Er moeten zes verschillende sportieve onderdelen gewonnen worden om met de prijs naar huis te gaan. VerhuurBrigade heeft verschillende spellenpakketten samengesteld waarmee je gemakkelijk een zeskamp kunt organiseren. Je kunt natuurlijk ook zelf een aantal spellen en attracties huren om een complete zeskamp te organiseren. Bekijk hier het Zeskamp XL pakket voor een zeskamp voor tieners en volwassenen.

Een zeskamp voor de kleintjes

Wil je het allemaal iets rustiger houden maar toch een leuk competitie gevoel creëren? Denk dan eens aan het Spellen pakket of Spellen pakket Deluxe. Met deze pakketten kun je 5 of 6 verschillende spellen huren. Het ene spel is competitiever dan het andere, maar je hebt zelf een vrije keuze! Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Zaklopenkegelen, blikgooien, ringwerpenkoe ballen gooien of de tractor spiraal. Deze spellen zijn leuk, gemakkelijk op te bouwen en op te ruimen, en de kinderen hebben de tijd van hun leven!

Spellen pakket huren DEn Haag
Voetbal pakket huren

Een voetbal dag

Voetbal is misschien wel de meest populaire sport van Nederland. Er zijn maar liefst 3200 voetbalclubs in Nederland. En in iedere klas zitten wel kinderen die graag deze sport spelen. Zelfs als ze niet bij een verenging voetballen vinden ze het nog leuk. Het is dus geen gek idee om voetbal een grote rol te laten spelen tijdens je sportdag. VerhuurBrigade heeft alvast een voetbal pakket samen gesteld, dat maakt het huren wel erg gemakkelijk!

Nog een paar tips om een super sportdag te organiseren!

Sommige teams zijn slim, andere zijn sterk

Zorg dat je een goede balans vind tussen onderdelen die met kracht en fitheid te maken hebben en onderdelen die gaan over inzicht en slimheid. Ook samenwerking is belangrijk om in de onderdelen te betrekken.

Soms is het ook leuk als een Sportdag niet alleen om winnen gaat, maar ook om grenzen verleggen. Zo kun je ook voor (Sportieve) onderdelen kiezen die je normaal nooit doet, hierbij kun je denken aan een klimtoren. Dit is een spannende uitdaging en veel kinderen hebben dit nog nooit eerder gedaan.

Huur een Stormbaan als echte eye-catcher

Een stormbaan is een bijzonder luchtkussen met verschillende obstakels. Je kunt er gemakkelijk een race van maken tussen twee personen. Om een stormbaan lastiger te maken kun je er ook voor kiezen om deelnemers aan elkaar vast te binden of om de baan nat te maken. Dat zorgt voor wat extra voorbereiding, maar een uitdaging zal het zeker zijn.

Denk van te voren goed na over het beschikbare budget

Dit voorkomt dat je later tijdens de organisatie voor problemen komt te staan.

Bepaal van te voren de spelregels 

en communiceer deze ook duidelijk aan de deelnemers. Niets is zo vervelend als discussie achteraf over wie nou eigenlijk de winnaar is.

Heb je genoeg hulp en begeleiders? 

Bij ieder sportief onderdeel moet eigenlijk een scheidsrechter of begeleider staan om de spelregels uit te leggen en toezicht te houden. Ook is het een goed idee als er hulp ingeschakeld kan worden voor het op en afbouwen van de verschillende spel onderdelen.

Maak een spelschema

Zeker met veel deelnemers is dat belangrijk. Welk team moet naar welk onderdeel toe? Strijden alle teams een keer tegen elkaar? Worden alle onderdelen gespeeld?

Meer informatie?

Heb je voldoende inspiratie? Kijk dan eens op onze productpagina’s voor geschikte spellen voor een Sportdag. Heb je toch nog vragen of wil je gewoon meer weten over de verschillende spellen, begeleiding en bezorging of over andere mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op!