Hoe bouw je een Springkussen op?

Er zijn heel veel verschillende soorten luchtkussens

Er bestaan springkussen, stormbanen, speelkussens, klautertorens, opblaasbare sportactiviteiten en nog veel meer! Het is daarom niet zo gemakkelijk om te weten hoe lang het opbouwen duurt, dit verschilt namelijk per luchtkussen. Gemiddeld genomen duurt het het opbouwen meestal tussen de 5 en 15 minuten, dat valt dus reuze mee! Maar dan moet je wel even weten hoe je het beste aan de slag kunt gaan. In dit artikel lees je een aantal algemene tips over hoe je met de minste moeite je springkussen het beste opzet.

1. Waar zet je het springkussen neer?

Voordat je een springkussen huurt en neerzet is het belangrijk om te bepalen waar je de opblaasbare attractie neerzet. Je wilt er natuurlijk niet op de dag van je feestje achter komen dat het allemaal net niet past! Meten is weten, en dat is zeker in het geval van springkussen zo. Zorg dus dat je eerst opmeet hoe groot de plek is waar je het luchtkussen neer wilt zetten. Informeer daarna bij de VerhuurBrigade hoeveel ruimte je nodig hebt voor het luchtkussen dat je hebben wilt. Bereken hierbij ook een beetje marge, het zou vervelend zijn als het springkussen tussen twee muren staat ingeklemd en je er niet meer omheen kunt lopen. Houd er verder rekeneing mee dat de locatie waar je het springkussen neer wilt zetten vlak is, het liefste zo schoon mogelijk en er geen scherpe voorwerpen liggen.

2. Lees de instructie door!

Bij elk springkussen wordt een handleiding geleverd met een instructie voor het op- en afbouwen. Lees deze van tevoren even goed door! Het werkt net als met een IKEA-meubel, je kunt eigenwijs zijn maar dan houd je waarschijnlijk weer net een schroefje teveel over. Ieder Springkussen is anders, het is daarom verstandig om ook bij de tweede keer opzetten de instructie even door te nemen. In iedere instructie zal staan dat de ondergrond glad moet zijn, je de luchttoevoer bij een stroomaansluiting zet en er genoeg ruimte rondom het springkussen beschikbaar is.

3. Het Springkussen opbouwen

Als je ondergrond glad, schoon en vrij van scherpe voorwerpen is kun je het springkussen uitrollen. Er is veel aandacht besteed aan het oprollen van het luchtkussen, het uitrollen moet daardoor ook gemakkelijk gaan. Zet de blower op een plek waar je gemakkelijk toegang hebt tot stroom. Als het luchtkussen uitgerold ligt, kun je de blower aan de luchttoevoerslang bevestigen. De opening van deze toevoerslang moet goed om de blower heen zitten met de spanband, anders ontsnapt er lucht en dan kun je lang wachten. Zorg dat alle luchtgaten van het luchtkussen gesloten zijn, hiervoor gebruik je klittenband of touwlussen. Wanneer deze stappen zijn gezet en iedereen voldoende afstand heeft genomen van het luchtkussen, kun je de blower in het stopcontact steken. De blower zal vanzelf aangaan en het springkussen opblazen.

4. Maak je springkussen vast

Bij je springkussen worden materialen geleverd om het luchtkussen vast te zetten. Wij raden je aan, wanneer dit mogelijk is, om het luchtkussen goed en stevig vast te zetten. Wanneer er actief gesprongen wordt kan een springkussen verschuiven. Ook door het weer kan een luchtkussen gaan ‘wandelen’. Toch jammer als je springkussen het feestje vroegtijdig verlaat.

Conclusie

Wil je snel en effectief zelf je springkussens opbouwen? Zorg dat er voldoende hulptroepen zijn om je te helpen sjouwen en rollen, lees de instructie goed door, bereid de locatie goed voor en opblazen maar! Laat je het zware werk toch liever aan iemand anders over? Dat kan natuurlijk ook, maak dan gebruik van onze op- en afbouwservice en onze bezorgservice. Dan hoef jij alleen nog maar te vertellen waar je het springkussen hebben wilt.