Thuis een kinderfeestje organiseren

7 gouden tips

Iedereen is maar één keer per jaar jarig, een goede reden voor een heel leuk feestje! Voor kinderen is zo’n feestdag extra bijzonder. Het is dan ook de moeite waard om een speciaal feestje te organiseren. In dit artikel lees je een paar goede tips voor een bijzonder feestje thuis.

Tip 1 – Begin op tijd met de organisatie

Een kinderfeestje lijkt altijd op een chaos uit te lopen, tenzij je goed voorbereid bent. Om een kinderfeestje thuis soepel te laten verlopen is een goede organisatie geen overbodige luxe. Begin minimaal een week of twee van tevoren met de voorbereidingen. Zo kun je de kinderen op tijd uitnodigen en kun je op tijd de juiste inkopen doen. Deze tijd heb je ook nodig als je partymaterialen wilt huren. Vraag ook of iemand je wilt helpen met de organisatie en op de dag zelf. Het is erg prettig en gezellig als er iemand is die kan helpen wanneer er iets moet worden opgeruimd of klaargezet terwijl er iemand ondertussen een oogje in het zeil houdt.

Tip 2 – Bijzondere uitnodigingen

Het feestje begint al als de uitnodigingen worden uitgedeeld. Wie komen er allemaal op het feestje? En wat zullen we gaan doen? De spanning naar een feestje toe is al onderdeel van de beleving. Maak samen met je kind(eren) de uitnodigingen zelf en geef het een persoonlijk tintje. Met kartonnen kaartjes, stiften, stickers, stempels en washi-tape ziet iedere uitnodiging er tof uit. Schrijf zelf alle nodige informatie op de kaart zoals datum, adres, wat mee te nemen en de naam van de jarige Job. Laat het feestvarken dan zelf de uitnodigingen versieren. Weet je niet hoeveel kinderen de jarige mag uitnodigen? Een gouden regel is: De leeftijd van het kind +1.

Tip 3 – Kies voor een thema

Om het voor jezelf makkelijk te maken is het prettig om met een thema te werken. Zo kun je kiezen voor versieringen en spelletjes in hetzelfde thema. Wat dacht je van een Cowboy, voetbal, boerderij of jungle thema? Kies voor een thema waarvan je zeker weet dat de jarige het leuk vind of kies samen met de jarige een thema. Met de feestpakketten van de VerhuurBrigade helpen we je een stuk op weg. Daarin hebben we een aantal attracties samengevoegd en krijg je nog een leuke korting ook! Het thema moet natuurlijk wel bij binnenkomst al duidelijk zijn. Kies daarom voor slingers, ballonnen, bordjes en andere versieringen in hetzelfde thema en creëer direct de goede sfeer! Kijk op de site van Feestartikelen.nl voor een uitgebreid aanbod van kinderfeestartikelen in een geschikt thema.

attractiepakket huren den haag

Tip 4 – Verkleedfeestje

Met een tof thema, is een verkleedfeestje natuurlijk extra leuk. Je kunt op de uitnodiging al vragen of de kinderen verkleed naar het feestje toekomen. Maar verkleden en schminken kan ook een onderdeel van het feestje zijn. Hoe leuk is het om in een grote verkleedkist te graaien en te giechelen om een gekke outfit?! Oude (te grote) kleding is vaak al genoeg om de fantasie van kinderen te prikkelen. Denk ook eens aan andere voorwerpen en materiaal om je mee te verkleden, of om een outfit samen te stellen. Met lappen stof, plastic tassen, lege wc-rollen, tape en touw kun je ook een heel eind komen. Maar hoedjes, sjaals en andere accessoires zijn ook een eenvoudige oplossing voor een uniek kostuum.

Tip 5 – Lekkernijen

Met een paar niet alledaagse lekkernijen is een kinderfeestje al gauw een succes. Uiteraard kan een lekkere verjaardagstaart niet ontbreken. Maar wat dacht je van verse popcorn als gezonde en hartige snack? Of juist suikerspin als luchtig snoepgoed? En als maaltijd kun je natuurlijk echte en verse poffertjes bakken in een professionele poffertjespan. Maar kinderen krijgen ook dorst, en daarvoor kun je een Limonadekoe neerzetten, helemaal leuk in een cowboy of boerderij thema. De Limonadekoe kun je vullen met de favoriete limonade van de Jarige Job, de kinderen moeten nu alleen nog zelf de limonade zien te “melken”.

Poffertjes burendag

Tip 6 – Spelletjes spelen

Wat is er leuker dan een hele dag toffe spelletjes spelen die je normaal gesproken niet speelt? Laat het kinderfeestje uit verschillende onderdelen bestaan en speel verschillende spellen. Je kunt in de zomermaanden misschien wel naar buiten voor levend stratego of een speurtocht. Maar ook kleinere spellen zijn leuk voor zowel binnen als buiten. Wat dacht je van blikgooien, jeu de boules of zaklopen? Kijk eens op de sport- en spelpagina van de VerhuurBrigade of kies voor een spellenpakket op onze Actie pagina en profiteer van mooie kortingen. Plan het feestje vooral niet te vol. Je kunt beter wat spellen achter de hand houden. Zeker jongere kinderen vinden het fijn om even “vrij te spelen”. Wissel drukke en rustige spelletjes af om de rust een beetje te bewaren. Het is een goed idee om de dag af te sluiten met een rustige activiteit. Daar zullen de andere ouders je dankbaar voor zijn!

Tip 7 – Om nooit te vergeten, een Springkussen!

Wil je een extra bijzonder feestje? Doe eens gek en huur een springkussen! De kinderen hebben gegarandeerd het feestje van hun leven. Een klein springkussen van 3×4 past in de meeste achtertuinen en kun je al vanaf €60 huren. Beeld je eens in dat er een enorm opblaasbare attractie in de tuin staat! Dat is toch de droom van ieder kind. Weet je niet zeker of een Springkussen wel zo’n goed en praktisch idee is? Lees dan het artikel over het opbouwen van een springkussen, dan zie je dat het helemaal niet zo lastig is!

Springkussen festival